torstai 11. huhtikuuta 2024

12.04.2024

 

Kesäloma alkoi ! eli huilutunnit on tältä erää soitettu. Hetkellinen vapautumisen tunne niin mukavaa ja tarpeellista kuin opetus on ollutkin. Ja totuus on se, että kun pitää oppia jokin kappale niin onhan se ihan kunnia-asia , että parhaansa yrittää ja että opettajakin tulisi tyytyväiseksi.  Olen ollut kuulemma kuuliainen ja oppivainen tapaus 😁. 

Jokapäivä olen soittanut vähintään puoli tuntia ja jos vain ikinä pystyn niin pyrin sitä tahtia jatkamaan myös kesätauon aikana. Totuus lienee aika kaukana tavoitteesta sillä kesällä tuppaa olemaan kaikenlaista tekemistä niin paljon enemmän. Soittoläksyjä tuli aika maltillisesti. Mutta tavoitteita pitää aina olla !




2 kommenttia:

  1. Tuo lomavaihe on niin totta. Unohtuu harjoittelu kokonaan sen vapaudentunteen takia ;) Minulla on tällä hetkellä tiukka harjoittelurytmi (ainakin omasta mielestä), kun konsertti on 20.4. Soitan vuoropäivin huilulla tunnin ja piccololla puoli tuntia. Haluan vetää oman osuuden niin hyvin kuin pystyn. Eli se kunnia-asia :) Omantunnon kunnia. Saa nähdä mitä käy harjoitteluaktiivisuudelle, kun konsertti on ohi. Myönnän, että harjoittelu on usein aika tervaista, etenkin aloittaminen. Hyvä mieli tulee siitä, kun huomaa puhallusäänen olevan selkeästi parempi, kuin ilman harjoittelua (kas kummaa! ). Tuntuu hyvältä, kun ääni tulee ilman ponnisteluja suuntaan tai toiseen. Orkesterissa yritän aina kuunnella sointia toisiin soittajiin nähden. Huilussahan se vire on aika helposti heilahteleva. Jos joutuu koko ajan hakemaan omasta, tai toisen soittajan vireen takia, alkaa leukapieletkin kiristyä ja soittamisesta tulee hankalaa.

    VastaaPoista
  2. Huomaan itsessäni helposti juuri tuon leukojen ja kasvojen jännityksen kun pitää soittaa jollekin muulle kuin itselle :-).Ja hartiat ja koko kroppa kiristyy eikä siitä ainakaan mitään hyvää seuraa. Ja kaikenmoinen hermoilu on aina pahasta... soittaessakin.
    Mietin että onko huilun ja piccolon soitossa isoja eroja kun en ole koskaan piccoloa edess kokeillut ??
    Kuulostaa haastelliselta konsertilta. Lykkyä tykö sekä harjoitteluun että itse tapahtumaan. Kyllä se siitä :-) !

    VastaaPoista