sunnuntai 15. kesäkuuta 2025

 15.06.2025

Jääkaapissa oli piimäpurkki ; päiväys viittasi Vappuun :-). Ostan välillä purkin piimää ja juon sitä pari lasia ja sitten se jää ärsyttävästi kuleksimaan ja aina kun vilkaisen sitä käy mielessä, että piimäkakku pitäisi leipoa.

Nyt tuumasta toimeen. Mutta eihän minulla ollut oikein mitään sopivia mausteita jotka perinteiseen piimäkakkuun kuuluu. Pitikin siivota vanhat mausteet joulusiivouksen alta pois; nyt olisi ollut sille pomeranssinkuorelle, inkiväärille ja neilikalle käyttöä ...vaikka vähän vanhentuneillekin 😉.

Kanelia sentään oli ja leivontatarpeista löytyi sekä rusinoita että rommiesanssia sekä hillarouhetta jonka olen saanut joskus  Lapin tuliaisina. 

Liotin ensin kuivahtaneita rusinoita rommiliemessä ja nakkasin hillarouhetta kourallisen kakkutaikinaan.Tule hyvä kakku - periaatteella 😋.


Ajatuksena oli paistaa kakku hyvissä ajoin ennen Juhannusta eli ehtisi makustua hyvin....jos ei tule tarvetta  syödä sitä jo ennen 😊.

Mutta minusta aika kiva ja todellakin edullinen leivonnainen löytyi Lidlin kreikkalaisilta viikoilta. Kilon paketti tarjouksessa hintaan 2,50 !!


 Paistettuna ..... 

Tässä kiekurassa juustotäyte. Syötiin sitä salaatin kaverina. Sopii hyvin vaikka juhannuksen tarjottavaksi; ja siitä kyllä riittää isommallekin porukalle.

6 kommenttia:

  1. Mieliteko; tulen kahvikylään, tuo kakku on niin herkullisen kuuloinen. Hyvää varmaan tuo Lidlin kiekurakin.😋😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makua en vielä osaa sanoa, mutta kaikki missä on voita ja sokeria niin.... :-).Olen nykyään tykästynyt kaikkiin tuollasiiin leipomuksiin missä aineet sekoitetaan keskenään ja sitten uuniin ja siinä kaikki.

      Poista
  2. Kiekura kiinnitti enemmän huomiota! Onko tuo kylmätuote vai mistä se löytyy Kreikka-sesonkina? Ai niin, pitää muistaa syödä ostamaani fetaa, ettei se hautaudu jääkaappiin. Huomenna, huomenna...
    Hyvää alkanutta juhannusviikkoa! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on tosiaankin pakastealtaasta ja samanlaisia kiekuroita oli myös pinaattijuustotäytteisenä. Minusta tuo oli tosi hyvää juuri uunista otettuna kun pinta oli lehteilevää ja rapsakka ja sisus pehmeää, mutta tuossa on niin paljon syötävää että kun sitä jäi meillä aika paljonkin niin laitoin lopun pakkaseen ja luulenpa ettei se enää ole sen jälkeen yhtä hyvää ?? Mutta eiköhän se tule syötyä sitten kun ei taas muuta ole :-).
      Hyvää juhannusviikon alkua !!

      Poista
  3. Tuollaisen kiekuran voisikin leipasta seuraavan kerran kun pikkuvieraat taas tulevat.... silloin innostuu enemmänkin leikkimään ruoalla!!

    VastaaPoista
  4. Tuo kiekura oli tehty lehtevästä filotaikinasta mutta jos tekee jostain muusta taikinasta niin on varmaan helpompi käsitellä ?

    VastaaPoista