23.09.2025
Kun lähden kaupungista Touhulaan poikkean yleensä ruokakaupassa matkan varrella. Nyt päätin ohittaa kaupat riskillä vaikka en yhtään muistanut mitä jäi viimeksi kaappeihin . Ja kuinka ollakaan matkalla radiosta kuulin, että nyt on meneillään "hävikkiviikko" ja sehän passasi siihen kaupan ohitukseen oikein hyvin.
Tarkoitus oli muutenkin kerätä sitä vähäistä kasvihuoneen satoa ja tässähän sitä sitten on. Varsinkin perunoiden kokonais määrä on😂.
Kurpistoista, sipulista, jääkaapin paprikoista ja tomaateista sain tehtyä perinteistä kasvishässäkkää mutta tuota pientä perunamäärää en halunnut ruveta keittämään vaan laitoin ne folioon sipulin kanssa ja leivinuunin tulipesään muhimaan ; toiseen folionyyttiin meni pari omenaa.
Saunan jälkeen sain ihanan pehmeiksi kypsyneitä (pieniä) uuniperunoita ja uuniomenoita.
Hyvin siis alkoi hävikkiviikko 😁
No niin, hienosti meni.
VastaaPoistaEi ole tänä syksynä omaa satoa hamstrattavaksi asti :-).
PoistaNostan hattua!
VastaaPoistaItselläni taitaa olla hävikkiviikko aina. 😄
Sehän se onkin juuri arvokasta, että hyödyntää aina ja kaikki. Ei siihen mitään teemaviikkoa tarvita :-).
PoistaKuulostaa näppärältä. Toisen tekemänä 🤣 Minusta on mökille mennessä suorastaan rasittavaa miettiä mitä söisi. Etenkään yksin en viitsi ihmeempiä tehdä. Viimeksi oli pakasteesta muusia ja kalapuikkoja. Niitä ei kotona saa 😅
VastaaPoistaOtan joskus harvoin valokuvan jääkaapista jos tiedän että olen pidempään Touhulasta pois; tosin harvoin muistan sitä sitten katsoa ennen kauppaan menoa :-).
VastaaPoistaMinusta luovuus ruoanlaitossa on yksi kiva juttu eli mitä saa kasaan niistä mitä on. Sinulla taas kukkii se luovuus niin monessa muussa jutussa !.
Nämä jatkuvat hävikkiviikot on hieno juttu - meillä on myös ainaiset hävikkiviikot. Tarkoittaa sitä, että jos minä en syö niin Mursu syö 😄
VastaaPoistaErillisiä teemaviikkoja ei toden totta tarvita, kaikki menee ruuanlaittoon - ja jos ei ehdi ennen parasta ennen päivää käyttää, niin sitten se "heitetään" pakastimeen odottamaan parempaa päivää.
Siksi murisen siitä "pakollisesta biojäteasiasta": meidän ainoat biojätteet tulee talviaikaan: teepusseja, vähän perunan- ja porkkanankuoria ja muutamat appelsiininkuoret.
Aiheesta muriset !
PoistaMeillä tosin tulee aika paljon biojätettä kun kokkaillaan paljon , mutta ihan kaikkia ei saisi laittaa samaan muottiin eli pitäisi saada toimia sen mukaan miten kuhunkin talouteen sopii. Vähän luottoa ja joustoa siihen, että kyllä suurin osa ihmisistä osaa ja haluaa toimia oikein ilman , että kaikkeen pitää olla omat määräyksenä.
Bioska täyttyy meilläkin ahkeraan, kannat/kuoret jne.
VastaaPoistaVälillä tuntuu, että yksin koko taloyhtiössämme sitä roskista "ylläpidämme" - toiset on ahkerampia pahvin kanssa (=pizzalaatikot jne,)
Aikanaan rakastin kokkisota ohjelmaa - oli kiehtovaa nähdä, kun vieraat toi muutaman ruokatarvikkeen ja niistä sitten loidittiin ateria... se on jäänyt vähän niinkuin itselle päälle... Hevihävikki ja Eilisen tähdet lootat kurkin aina sekä puutarhalla, että kaupassa ja ne sitten määrittelee mitä meillä syödään... Sitä ihmettelen, miksei ne oikein kelpaa...
Minäkin tykkään periaatteesta, että nyhjää tyhjästä. Saan sellaisesta hyvän mielen. Mutta monella nuoremmalla tuntuu olevan sellainen aika tiukkapipoinen asenne kaikkiin päiväyksiin ja viimeisiin käyttöpäiviin tai jos on vähän kurttuisempi vihannes niin roskiin vain. Kun itse on elänyt sitäkin aikaa ettei päiväyksiä ollut niin on jo pienestä pitäen oppinut haistamaan ja maistamaan ja luottamaan omaan vaistoon siitä mitä voi vielä hyödyntää.
VastaaPoistaMitä vähemmän hävikkiä sen parempi. Hyvältä näytti teidänkin sato ja mitä siitä teit, nam.
VastaaPoistaEi ole vielä koskaan ollut niin vähän kerättävää satoa kuin tänä vuonna Touhulassa oli. Nopeesti syöty :-).
VastaaPoista