lauantai 4. toukokuuta 2024


05.05.2024


Äidin hoitokodissa on musikillisesti aktiivinen hoitaja joka soittaa pianoa ja kitaraa. Varmasti pitkälti hänen ansiostaan asukkaita kuljetetaan aika ajoin myös hoitokodin ulkopuolella järjestettäviin musiikkitapahtumiin. Niin kuin vaikkapa kirjastossa tapahtuvaan konserttiin ja josta  Tehy-lehti oli tehnyt jutun. Osittain kirjoitettuna hoitohenkilökunnan kannalta. Tuollaisiin tapahtumakäynteihin kun tarvitaan ennakkojärjestelyitä ja joustoa hoitajien toimesta.



 

Eturiviin maksoi mitä maksoi 😂. Kirjoituksen mukaan paikalla oli ollut liki sata kuuntelijaa joten ei ihan mikään pieni vaatimaton tilaisuus. Äiti ei enää osaa kommentoida asioita joten en tiedä kokeeko hän tuollaisen keikan rasittavaksi vai virkistäväksi. Toivotaan, että musiikki vie aina voiton !

Konsertti striimattiin myös hoitokotiin niin , että sellaisetkin jotka eivät jaksaneet, pystyneet  tai halunneet  mennä paikalle voivat kuunnella ja katsella tapahtumaa.

 

 

5 kommenttia:

  1. Ohhoh! Todella hieno juttu! Osana yhteiskuntaa, neljän seinän ulkopuolella niin sanotusti.
    Minä olisin mennyt soittelemaan anopin hoitokotiin, mutta sain niin oudon kommentin yhdeltä hoitajalta, että en ole enää viitsinyt tyrkyttäytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas harmi,etteivät ymmärtäneet hyvän päälle ja musiikin voimaa. Eivät tienneet mistä jäivät paitsi !!
      Olen nimittäin monesti miettinyt, että olisi varmaan paljon tarjolla erilaisia harrastelijasoittajia ja laulajia ja kuoroja jotka mielellään treenaisivat esiintymistä juuri tuollaisissa hoitokodeissa joissa esiintymisen taso ei ole välttämättä
      niin nuukaa kunhan iloteltaisiin.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun löytyy järjestäjiä ja avustajia! KIITOS heille!
    Mieheni oli aikoinaan niin iloinen kun lampaat tuli vierailulle hoivakotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa niin, että kun järjestetään jotain kivaa extraa ohi päivärutiinien oli se sitten ihan mitä tahansa niin sekä hoitajat että asukkaat virkistyvät. Eläinvierailut VAU :-).
      Äidilläkin on huoneessaan nykyään monta pehmoeläintä vaikkei hän aikoinaan ollut mitenkään erityisen eläinrakas. Ja Arttu-kissan kuulumiset kiinnostavat aina :-). Siinä onkin hyvä puheenaihe kun muuten ollaan välillä vähän hukassa puheenaiheiden kanssa. Tosin aina ei tarvitse nitään puhuakaan; kunhan ollaan ja istutaan ja kuunnellaan musiikkia.

      Poista