perjantai 19. elokuuta 2022

 19.08.2022

 

Touhulan ruokakaapista löytyi porkkalettujauhepussi.Viittä vaille vanhenemassa.Eli tuumasta toimeen.

 


 

 Ja letturullan sisälle sitten sitä mitä kaapista liikenee....tällä kertaa sipulia, paprikaa, pinaattia, tomaattia , yrttejä ja loput kalkkunaleikkesiivuista ja raejuustosta.

 


En ole erityisen taitava lettujen paistaja ja niitä tuleekin tehtyä aika harvoin, mutta tämä jauheseos oli sellainen että kaunis lettu paistui ensi yrittämällä.

 


 Täytetyt letturullat ovat oikein sellaista perinteistä kasariruokaa 😋.


Ja kuten sanottu on karviaisten aika ja kokeilin niistä leipoa piirakkaa ja tälläkin kertaa tosi vähällä vaivalla ja aineilla.

 


Ajatus oli se että kondensoitumaito on niin äkkimakeaa ja lähes toffeemaista  että sen kaveriksi käy hyvin hapokas marja.Eli maitotölkki ja rahkapurkki vain sekaisin.Muuta ei tarvita.Eipä se piirakan teko juuri helpommaksi muutu.

 

 

Lisäsin vielä muutaman omenan karviaisten kaveriksi.....ja maitorahkasekoitus päälle....

 



Lopputulos oli oikein herkulinen ja karviaisten ja omenoiden happamuus tasapainottaa makeaa täytettä.Tätä voisi kokeilla hyvin muidenkin marjojen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Meillä oli kasarilla tosi usein täytettyjä lettuja ;D Ne oli kyllä kaupasta ostettuja, pakkasesta sellaisia 4 letun pakkauksia. Tuo sinun ateriasi näyttää paljon houkuttelevammalta.

    VastaaPoista
  2. Juupa.Tuon kun kirjoitit niin muistanpa minäkin nuo pakasteletut :-).Silloin kun oli kaikenlainen valmisruokatarjonta paljon vähäisempää.

    VastaaPoista