torstai 17. heinäkuuta 2025

 17.07.2025

Kanttarellimetsään mieli hamusi vaikka hyvin tiedostin sen , että hiki tulee ja hyttyset ja paarmat pörrää kintereillä koko ajan. Mutta kun on mistä ottaa niin ei metsässä turhan kauaa tarvinnut hikoilla....

 

Intoilen sienestyksestä siksi, että kun kotona on sieniä niin aina on jotain josta laittaa ruokaa vaikka kaapit olisi miten tyhjät tahansa. Aina voi tehdä sienisoosia, sienirisottoa, sienipiirakkaa....ja toisaalta annan myös oikein mielelläni niitä sellaisille jotka eivät itse sienestä, mutta arvostavat ja kokkaavat kuitenkin niistä mielellään.

Kanttarelit on tietysti helppoja tunnistettavia. Kun Karin isä muutti aikoinaan Hämeestä Turkuun  hän hämmästeli miten siellä ei tunnettu , arvostettu eikä käytetty juurikaan muita sieniä kuin kanttarellaja. Monet sienet on kuitenkin yhtä hyviä tai vieläpä  maukkaampia. No Karin myötä minäkin sitten olen päässyt mukaan sienten ihmeellisen maailmaan. Hän on taas oppinsa saanut isältään.

Sienten kuivaaminen on minulle paras säilöntätapa sillä pakastin on usein täpösen täynnä kaikkea muuta.Ja kuivatut sienet säilyvät tiiviissä lasipurkeissa  miten kauan tahansa.

 
 
Nyt voikin hyvin harrastaa "aurinkokuivattuja " kanttarelleja 😉eli ulkona auringossa pääsee  hyvin kuivaamisen alkuun.
Hellehyöty 🌞.

 

1 kommentti: