maanantai 19. huhtikuuta 2021

 19.4.2021

Joskus aiemminkin olen kauhistellut sitä miten paljon vaihtoehtoja kaikkeen on nykyään tarjolla.Oli kyse sitten vaikkapa ruokakauppojen loputtomasta leikkele-, maitotuote jne jne tarjonnasta....jos kaikkeen tutustuu ei muuta ehdikään. Tämä tuli mieleen nyt kun on aika ostaa multasäkki jos toinenkin. Tarjolla on erikoismultaa siihen ja tuohon.On vaikkapa tomaattimultaa ja kun ajattelin vaihtaa sitruunapuun suurempaan ruukkuun on siihenkin tarjolla oma multansa ....välimerenmultasekoitus.....Tarvitaanko oikeasti  ihan kaikkea ?



 

Vähän ruoka-asiaakin. Kokeilimme viikonloppuna tehdä superkokkien suosittelemia ranskalaisia.Eli perunasuikaleet huuhdellaan ensin kylmässä vedessä 10 minuuttia jotta liika tärkkelys poistuu.....keitetään puolikypsiksi eli n. 5-7 minuuttia....


 Sitten valutetaan ja kylmään puoleksi tunniksi.....



Friteerataan n.5 minuuttia ja taas uudelleen kylmään......ja sitten lopuksi uusi friteeraus.....


Tuntui ohjetta lukiessa vaivalloiselta mutta sujui ihan helposti muun touhuilun ohessa.Ja maku oli kyllä tosi hyvä (rapea pinta ja pehmeä sisus) ja maistuivat oikealta perunalta.Enkä  edes ole oikein ranskanperunoiden  ystävä.Jos haluaa nähdä vaivaa niin suosittelen tai sitten vai ostaa ranskikset pakkasesta ja heittää uuniin 😊.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti