maanantai 22. syyskuuta 2025

 22.09.2025 

 Yksi jauheliharuoka lisätään meillä "sunnuntairuoaksi". Huippukokki Risto Mikkolan ohjeen mukaan tehty ns.lehtipihvi. Kokeiltiin ohjetta ensimmäisen kerran jo Koskelossa ja hyväksi todettiin ja eilen tein uusiksi. Tuollaisesta 400 g jauhelihapaketista paketista tuli kaksi isoa pihviä ja Arttukin sai siitä raakana pienen osan.

Naudan jauhelihaa nuijitaan kahden kelmun välissä ja pihveistä tehdään niin ohuita kuin mahdollista. Kuitenkin niin , että ne pystyy vielä kippaamaan paistinpannulle. Paistetaan voiöljyseoksessa pikaisesti ja mausteiksi suolaa ja pippuria myllystä. Ei muuta. Valkosipulivoinappi päälle sulamaan ja kylkeen keitetyt perunat ja sienisoosi. Ihan ravintolatasoa sanoisin 😋.

6 kommenttia:

  1. Siis pelkkää jauhelihaa? Pitänee kokeilla joku päivä.. Valmistin illalla loput kanat ja ne tökkii jo.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ihan pelkkää naudan jauhelihaa ja kun sitä nuijitaan sopivan ohueksi niin se jotenkin muuttaa koostumustaan ja siitä tulee minusta jopa parempi kuin sellainen oikea lehtipihvi.
      Tuulee tosi lujaa ja Touhulassa on ollut sähkötkin välillä poikki eli suorastaan myrskyää.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tunnustan että minä en kovin helposti enää nykyään innostu mistään uusista resepteistä mutta tämä kyllä kannatti kokeilla.

      Poista
  3. Olen tehdessäni smashburgereita litistänyt naudanjauhelihapihvejä samalla lailla ja sitten vähä maustetta perään niin nam. Tosin ne litistetään paiston aikana mutta kuitenkin.
    Täällä tuuli tänään mutta muuten oli oikein mukava ilma ulkoilla koiran kanssa metsässä. Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin mukavaa syksyistä viikon alkua.
    Eilen oli jo aika napakka tuuli ja piti hakea illalla puuvillapipo päähän :-).
    Mekin ollaan joskus tehty sellaisia hampparipihvejä muistaakseni oli ihan mäkkärin ohje ?

    VastaaPoista